30. marts 2007

Rødbedebøf

Før hen var det en almindelig hverdagsret, og mange kan huske hvordan de hadede de dage hvor den var på programmet.

Hjemme hos os er den sat på programmet igen. Dels fordi vi har mange rødbeder og rodfrugter fra haven og fordi det er hamrende sundt.

Opskriften er moderniseret og det er gået hen og blevet noget vi ser frem til at skulle have. Det smager super godt.

Har du lyst til at prøve, så kommer opskriften her:

Rødbedebøf med rodfrugtpure og persillepesto

4 personer:

Rødbedebøf:
4 store rødbeder eller 8 små
1 æg
2½ dl Rasp
1 spk. Sumak
Salt og peber

Olivenolie til stegning


Skræl rødbederne og skær dem i tykke skiver. Kog dem kort (ca. 4-5 min.), de skal stadig være faste. Hæld kogevandet fra og lad rødbederne dryppe af. Vend rødbedeskiverne i sammenpisket æg og derefter i rasp blandet med sumak, salt og peber.
Steg bøfferne i olivenolie til de er gyldne og sprøde.


Rodfrugtmos:
Kartofler og selleri skæres i tern og koges. Piskes med mælk og smør ligesom en almindelig kartoffelmos. Smag til med salt og peber.


Persillepesto:
Et stort bundt persille
2 fed hvidløg
2 spk. revet pecorino el. parmesan
½ - 1 dl. Olivenolie
Vand

Kom alle ingredienser undtagen vand i en blender og kør til det er nogenlunde jævnt. Lad være med at smadre det helt. Tilsæt vand til konsistensen passer.

Velbekomme.....

Dacapo



Den har vi set før. Ja det har vi. Hold da fast hvor er er mange retmasker der skal strikkes. Men det var det hele værd. HF's opskrifter er dejligt gennemarbejdede og trøjen passer perfekt. Den er lidt til den store side, men sådan vil jeg helst have det. En rigtig putte-hygge-trøje.

Efter alle de retmasker må der noget helt andet til, og helst noget der kan blive færdigt lidt hurtigt. Et lille aflangt Birch-inspireret tørklæde har længe været på ønskesedlen. Det strikkes af noget lace-merino fra Uruguay fra fjernlageret. Lagervare = dygtig. Jeg er gået udenom det garn længe fordi jeg synes det var alt for brunt/camuflage-agtigt at se på. Men se bare, når det bliver strikket er det jo faktisk lilla. Det kan jeg li'

21. marts 2007

Røde hunde med mere

Jeg har været igang med at farve noget hundeuld fra Sibirian Husky. For at få det gennemfarvet lagde jeg det i blød natten over i farvebadet, og varmede det op næste dag. Den gule og blå er merino, der er farvet i micro-ovnen. Det skal nemlig blandes med hundeulden. Se bare nedenfor.
Der blev for kort tid siden investeret i lidt ny lekture, og bogen er nærlæst. Det skal prøves af skal det. Og det kan kun gå for langsomt. Så hvorfor ikke kombineres spinde- farvegruppens hundeulds-workshop med sammenkartning af farver. Det er jo ikke fordi jeg svømmer i fritid.
Først kartede jeg det blå og foldede det omkring noget af den røde hundeuld.
Efter et par ture igennem kartemaskinen. Wauuu. Jeg kunne godt blive afhængig af den måde at blande farver på.
Og der er sikkert nogen der siger GAB, vi har da gættet at den gule nu skulle have tur også.
Men jeg er altså vild med det, så der kommer lige et nærbillede af kartefloret undervejs i processen.
Lige klar til at spinde af. Mums hvor det bliver spændende. Og tak fordi du holdt ud.
Hovsa jeg var lige ved at glemme at vise årets første lam. Det er altså lige dejligt hvert år når de små nye lam kommer. Og nu lover de forår i week-enden. Dejligt.

Kan det virkelig passe ?




You Are 45% Left Brained, 55% Right Brained



The left side of your brain controls verbal ability, attention to detail, and reasoning.

Left brained people are good at communication and persuading others.

If you're left brained, you are likely good at math and logic.

Your left brain prefers dogs, reading, and quiet.



The right side of your brain is all about creativity and flexibility.

Daring and intuitive, right brained people see the world in their unique way.

If you're right brained, you likely have a talent for creative writing and art.

Your right brain prefers day dreaming, philosophy, and sports.



Nogen gange kan jeg bare ikke lade være med at prøve disse skøre ting for sjov.

13. marts 2007

Noget går godt - andet knap så godt

Lad os bare starte med successerne og stive mit ego lidt af inden..... Her er silke farve og klar til at blive spundet. Især de blå-lilla farver er mine favoritter. De skal nok blande sig i smukke striber når de bliver spundet.

Noget andet godt og rigtig blødt er alpakkaen jeg farvede til Dorthe i en lille bytteleg.
Det tog rigtig lang tid at lukke kuverten, det ville ligesom ikke væk fra mig. Men det bliver spændende at se hvad Dorte får ud af det.
Og så kommer det - det knap så gode. Min tykke alpakka-vams var lidt for stor i halsudskæringen. Har lige noget selvfarvet og håndspundet alpakka liggende. Griber det og går igang. Nu har jeg kigget på den lige siden og helt ærligt. Jeg kan ikke lide det. Hvorfor skulle den kant også blive så pudder-bvadr-brun i det ? Jeg trævler det op, men skal lige finde ud af hvordan jeg skal løse problemet. Nogen forslag ?

7. marts 2007

Efternølere

Og det gør ikke noget.

Bilen er bestilt i november og var nu endelig fabrikeret. Hvor har jeg dog glædet mig. Der er god plads til både rok og fiber i bagerummet, ellers kan bagsædet lægges ned - hehe.


Og så en fødselsdagsgave fra en kær Webstrikker. Tusinde tak Vigdis, og det gjorde bestemt ikke noget at jeg skulle vente som aftalt. Jeg har glædet mig, og nu glæder jeg mig til at få lavet nogle rigtig flotte vanter inden næste vinter. Som i kan se i forrige indlæg så har jeg allerede været ved at øve mig på mønsterstrik.

Den største glæde er forventningens glæde !

5. marts 2007

Tiffany og Dacapo

Mønsterstrik er bestemt ikke min stærke side, men disse vanter kunne jeg ikke stå for. Så frem med Vital-resterne og igang.Nu har jeg så fået "moslet og talt" mig igennem den første, og jeg er da lidt stolt af at det gik.
De skal nok blive brugt, på trods af de skrappe farver.
Af de lidt større ting er jeg igang med HF's Dacapo. Der er rigtig rigtig mange retmasker, så jeg laver et par småprojekter ind imellem som afveksling. Men jeg glæder mig meget til at tage den i brug når den er færdig.

Fiberbytterunde - projekt striber

I Spinde-farvegruppen har vi haft en sjov lille fiberbytterunde. Temaet var striber.
Vi fik at vide hvem vi skulle farve uld til, men ikke hvem vi selv skulle modtage fra.
Jeg var derfor spændt da pakken kom. Her ses indholdet farvet af Kathe Lewis. Smukke farver i gotlands pelsfår. Der var også en beskrivelse med omkring hvordan farveren havde tænkt at man skulle spinde ulden, og hvad den evt. kunne bruges til.
Jeg valgte at følge Kates anbefaling og spandt fra en ende af og navajo tvandt herefter.
Og har indtil nu strikket een sok. Anbefaling lød givet vis på to sokker, men den næste er på vej.
På nærbilledet kan se de fine striber der kom i garnet. Sådan lidt Noro-agtigt. Super Kathe. Det har været rigtig sjovt at prøve.