6. november 2005

Moar - hva' ska' jeg lave - jeg keder mig


Søndag havde jeg lige plantet mig i sofaen med en kande the og et par strikketøj (Der skal jo være lidt at vælge imellem) og så skulle der strikkes uden afbrydelser troede jeg. Men alting går jo ikke altid som forventet og heldigvis for det.

Længe har jeg ventet på det rigtige øjeblik, hvor jeg kunne spørge den 13-årige teenager: "Vil du være med til at strikke sammen med mig ?". Svaret var et klart NEJ. 10 min. senere: "Hvad skulle det så være jeg skulle strikke måske..?"
Øhm..."jow" siger jeg "Der er jo lige et mønster her på en lille kanin der skal filtes."

Havde jeg spurgt om hun ville lære at slå masker op, tage ud og ind, lukke af eller lære at strikke med fire pinde, ja så havde svaret helt klart været NEJ. Men Kaninen var lige hvad der skulle til.

I hele 4 timer var jeg så udnævnt til strikkelærer og så var kaninen fyldt med ildelugtende fåreuld, syet sammen og klar til filtning. Og hun fik lært det hele.

Det var en lidt nervøs mor der satte den lille kanin ind i vaskemaskinen på 40 grader - imellemtiden var jeg nemlig kommet i tanke om at hvidt uldgarn måske ikke kan filte. Alle helgarderinger blev hevet frem, som fx. hvis den ikke filter nok, må den have en tur til - inde i min hjerne blev der udtænkt diverse opskrifter med kogende vand, stålbørster mv. for det her SKULLE bare være en succes.

Underet skete. Der kom en lille meget fin hvid og filtet kanin ud af vaskemaskinen, og jeg kunne ånde lettet op. Pigen var stolt og selvtilliden havde fået en god tak opad.

Det kan kan varmt anbefales når man skal lære børn at strikke, at det så er noget der skal filtes bagefter. Det bliver så pænt og huller, skæve og halve masker kan slet ikke ses.

Jeg kan desværre ikke tage et billede af dyret, men det ligner præcis den i opskriften.

Mine strikkeprojekter skrider stille og roligt fremad, for roligt måske. Er 'kommet til' at starte på et sjal i mit tynde Uruguay lace garn i Birch-mønster. Det er et super mønster at strikke, totalt afstressende. Jeg tror/håber det bliver fint. Avistrøjen til min mand er ved at få ærmer strikket på, så mon ikke den bliver færdig i løbet af et par uger.

2 kommentarer:

Ulla sagde ...

Hej Mette,
Geneial ide, meget bedre end det uendelig halstørklæde jeg startede med.
Alt uldgarn uanset farve kan filte så længe det ikke er superwasbehandlet. :-)
Ulla

Helle Holst sagde ...

Super idé med et filteprojekt - Det vil jeg forsøge at huske når mine poder om nogle år får lyst til pinde og garn :o)
Kh. Helle